Ποιοί είμαστε

Γειά σας!

Αυτό το «κακό» blog που γεννήθηκε σήμερα δεν είναι ακριβώς κακό. Αφορμή της δημιουργίας του είναι η συσσωρευμένη πίεση που μας ασκείται και η ανάγκη της εποικοδομητικής εκτόνωσής της. Στόχος μας η αναζήτηση, αποσαφήνιση, ενημέρωση και τελικά γνώση του τί συμβαίνει γύρω μας. Νομίζουμε πως μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε σωστά βήματα, ατομικά και συλλογικά.

Σας θέλουμε κοντά μας, με άποψη και χωρίς φόβο. Περιμένουμε τα σχόλια, τις γνώσεις σας σχετικά με  κάθε άρθρο μας,  αλλά και προτάσεις σας. Θα μας βρείτε στο kakobloggers@gmail.com. Ελπίζουμε η φωνή μας να ενωθεί με τη δική σας για μια καλύτερη Ελλάδα, όπως τη θέλουμε εμείς, όχι όπως την ορέγονται άλλοι.

Καλώς σας βρήκαμε λοιπόν.

18 Ιουνίου 2012

Facebook page: http://www.facebook.com/kako.bloggers

Advertisements

3 comments on “Ποιοί είμαστε

 1. Ο/Η T.K. λέει:

  Στα τέλη της δεκαετίας του ’50 ξεκίνησε στην Κίνα η Πολιτιστική Επανάσταση, με κύριο σύνθημα «Αφήστε εκατό λουλούδια ν’ ανθήσουν , εκατό ιδέες να αναπτυχθούν». Στόχος του Μεγάλου Τιμονιέρη Προέδρου Μάο Τσε Τούνγκ ήταν, μέσα από αυτή την διαδικασία, να αφυπνισθούν νέες δυνάμεις, να ακουσθεί κάθε φωνή, να συμμετάσχει στην προσπάθεια οικοδόμησης του σοσιαλισμού κάθε πολίτης. Πρακτικά η ιδέα αυτή εκφράστηκε με τις περίφημες «τα-τσε-μπάο», τις εφημερίδες τοίχου : κάθε πολίτης είχε το δικαίωμα να γράφει την άποψή του για οποιοδήποτε ζήτημα σ’ ένα κομμάτι χαρτί και να το κολλά σε συγκεκριμένους δημόσιους τοίχους, έτσι ώστε καθ’ ένας να μπορεί να την διαβάσει, να την σχολιάσει, να απαντήσει κλπ. Στο ξεκίνημά της αυτή η πολιτική της άμεσης δημοκρατίας είχε μεγάλη επιτυχία. Χιλιάδες πολίτες συνωστίζονταν καθημερινά στους δημόσιους τοίχους αναρτώντας τις εφημερίδες τους, διαβάζοντας, κριτικάροντας, διαφωνώντας, συνθέτοντας μέσα από τις αντιθέσεις το μέλλον. Το καλό ξεκίνημα δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Οι εφημερίδες τοίχου χρησιμοποιήθηκαν για να συκοφαντείται χωρίς στοιχεία, και ανώνυμα, ο οποιοσδήποτε. Το καθεστώς «φακέλωνε» όσους τολμούσαν να εκφράσουν ανοιχτά & επώνυμα τις διαφωνίες τους. Σύντομα το κίνημα αυτό εκφυλίστηκε, η εμπιστοσύνη των πολιτών σ’ αυτό χάθηκε. Κανείς πια δεν αναρτούσε τις απόψεις του ούτε και έδινε σημασία σε ότι γραφόταν. Όπως και στην ζωή : όμορφο το τριαντάφυλλο έχει όμως και αγκάθια το γαμ….νο.
  Στις μέρες μας δημόσιος τοίχος είναι το διαδίκτυο και εφημερίδα τοίχου ο δικτυακός χώρος όπου ο καθένας αναρτά τις απόψεις του.
  Σύντροφοι της διάχυσης ιδεών και πληροφοριών καλώς ήλθατε στην πολιτιστική επανάσταση του αιώνα μας. Η συνδρομή του καθ’ ένα είναι σημαντική και κανείς δεν περισσεύει σ’ αυτή την μάχη. Φροντίστε να κρατήσετε τον χώρο σας «καθαρό» και ανοιχτό σε όλους, αλλά βάλτε και κάποιους κανόνες, έτσι ώστε να μην μετατραπεί από χώρο πληροφόρησης, ανταλλαγής απόψεων και ιδεολογικής πάλης σε χώρο συκοφάντησης ή ψευδολογίας. Στην προσπάθεια αυτή θα βρείτε τόσους φίλους και συμπαραστάτες όσους και εχθρούς..

  Καλό βόλι σύντροφοι.

  Τ. Καΐλης

  • Ο/Η kakoblogger λέει:

   Ευχαριστούμε για την ενδιαφέρουσα ιστορική αναφορα.
   Τράβηξε την προσοχή μας ως φαινόμενο και θα ασχοληθούμε με την μελέτη του.
   Ας απλοποιήσουμε με μια ακραία γενίκευση την κίνηση της ανθρώπινης ψυχής σε δύο όψεις, όπως οι δύο όψεις ενός νομίσματος. Κάθε όψη έχει πυρήνα. Η μία θα είναι η ζωώδης, η πιο άγρια και σκοτεινή που έχει ως πυρήνα της κίνησής της την εξουσία. Από την άλλη όψη ποιός θα ήταν ο αντίποδας πυρήνας; Ίσως αν τον ορίσουμε, που είναι πιθανό να τον γνωρίζουμε, μπορέσουμε να τον θέσουμε ως αρχή μας ώστε να παραμείνουμε όσο γίνεται πιο πιστοί και συνεπείς σε αυτόν.

 2. Ο/Η Lalazissis λέει:

  Oi δύο όψεις του νομίσματος που λέγεται ευρώ, η μία είναι άγρια και σκοτεινή και πυρήνας της είναι η εξουσία, έστω, και η άλλη η ενοποιημένη ιδέα της Ευρώπης, υποταγμένη στο δίκαιο του ισχυρού.
  Αν το Βιβλίο των προσώπων είναι η ναρκισιστική επίφαση του σολιψισμού, τότε με χαρά μου δέχομαι το παρόν κακο-τσάο-μπεν-μπλογκ, σαν αντίδοτο, σαν εξωτερίκευση σκέψεων και ιδεών που γράφονται στον ελληνικό δημόσιο τοίχο και αφορουν το σύμπαντα έλλογο συνδετικό μας κρίκο.
  Η διαφορά μας με τους Κινέζους έγκειται στο γενετικό τους υλικό, δηλαδή είναι μάννες στην αντιγραφή και στην απομίμηση. Το δικό μας γενετικό υλικό είναι οπωσδήποτε δημιουργικό, ίσως και πέρα από κάθε όριο. Ας είμαστε λοιπόν δημιουργικοί και κο-ζ-μιοι!
  Και θα σου πω και κάτι άλλο: οταν πάω στον τοίχο για να σε διαβάσω, ανάβω ένα τσιγάρο ακριβώς όπως κάνω με το πρωινό καφέ.Μου έγινες μιά καλή συνήθεια δίπλα σε μιά κακή!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s